jueves, 24 de julio de 2008

Dues setmanetes...

Si penya, ja torno.

Sembla mentida que ja gairebé hagi passat un any.
En un any he après moltes coses sobre Corea, i últimament no paro de donar-li voltes. La cultura coreana té moltes coses rares/que no sóc capaç d'entendre.

Alguns exemples:
  1. Si vas amb moto, no existeixen semàfors ni senyals de tràfic de qualsevol mena, condueix com et surti del cul, que ningú et dirà res.
  2. Si veus un occidental, tens dret a mirar-lo de dalt a baix descaradament i fer comentaris al del teu costat sobre aquella persona. Si l'occidental té el cabell arrissat, has de preguntar-li ón s'ha fet la permanent. Si tens l'occidental just al davant, no et tallis d'insultar-lo i criticar tot el que puguis; total, no t'entén. Si t'adones de que t'entén, encara tens més dret a insultar-lo i enfadar-te perquè aquella persona s'ha pres la molèstia d'aprendre el teu idioma.
  3. Si ets una noia, has de portar talons. Encara que vagis amb xandall i sense pentinar. Talons.
  4. Has de ser capaç de parlar malament de tothom que coneixes a la que es giren.
  5. Rock? Què és això?
  6. Si vas amb cotxe pots fer un canvi de sentit (gir de 180 graus) quan vulguis, com a les sèries de la tele.
  7. Cafè = Starbucks.
  8. No es parla mai de sexe entre amics, però els carrers estan plens de motels.
  9. Quan plou, el teu món es limita a tu i el teu paraigües. A la resta que els fotin.
  10. La majoria dels coreans creuen que els europeus i els americans són tots rossos.
...i molt més, però això és el que m'ha vingut al cap ara.

Vale, que tot són comentaris dolents i en realitat també hi ha moltes coses bones, però últimament em poso de molt mala òstia cada cop que surto al carrer i havia d'explicar-li a algú el per què.

I dit això segueixo amb la meva sèrie de fotos de menjar.
Avui el menú consisteix en:

- 돈까스찌개. El 돈까스 normal no és més que carn arrebossada amb una salsa rara, i crec que és original del Japó però si m'equivoco no m'ho tingueu en compte xD
Ara bé, el 돈까스찌개 és la mateixa carn arrebossada tallada a trossos dins d'un caldo picant amb bolets i nosequemés. Sona raro, però l'altre dia ho vai probar amb en Jeong-eun i està molt bo. En serio.

- 닭도리탕. Bàsicament pollastre rostit, patatetes, verduretes i molt de caldo. També està en el meu Top5 de plats coreans xD

- 순대국밥. Una passada lu bo que està això, però curiosament a molts coreans no els agrada xD El 순대 (sundae) és més o menys l'equivalent coreà de la morcilla, encara que una mica més desagradable, i se'n posen uns trossos al caldo juntament amb arròs, carn de nose quina part de porc (plena de greix i tal) i salsa picant al gust del consumidor.
Increïble, i t'omple a saco per 2 euros al costat de la uni xD

- 부대찌개. Un altre plat del meu Top5. Aquest plat forma part de la història de Corea, ja que és el que es menjava durant el temps de la guerra quan no hi havia jalar. Una mica de caldo, fideus prims, trossets de frankfurt, spam, tofu, 떡 i, si vols, ramen. Abans no era aixi, però la idea del plat és fer servir "restos". Està de muerte, i una amiga m'ha explicat com fer-ho o sigui que ja farem experiments a la cuina quan torni xD

Lu que té el menjar coreà és el rollo del caldo. És molt important que en cada àpat hi hagi arròs i caldo (tot el que us he ensenyat fins ara es menja amb un bol d'arròs a part), però el caldo aquest és el que ells anomenen 찌개, i perquè funcioni el 찌개 (jjigae) aquest, el caldo ha d'estar bullint mentres es menja, o haver bullit molt i servir-lo super calent en un bol anomenat 뚝배기 que manté els aliments calents.

Foto del bol en qüestió:

Fotos meves no en tinc, però us en penjo una del nen avui mentre esperàvem que ens portéssin el sopar xD
Ains...que mono.

Bueno doncs jo vai a veure si dormo avui o què.
Els pocs dies que em queden estaré força ocupada però suposo que tornaré per acabar de rematar el blog un parell més de cops o sigui que no deixeu de llegir-me!!

2 comentarios:

Anónimo dijo...

hola Beta vaja que tambè ens agrada que els hi trovis pegues als coreans ja que fins ara tot eran lloances.
Suposem que ès perquè comences a sentir-te catalana un altra vegada. aleluia cada uno con la suya. molts petons avis fulqui

Lapry dijo...

Daki res aqui!!!! o.o

Ja ens explicaras mes coses sobre els coreans quan tornis... a mi em flipa aixo de que et critiquin a la cara i ue si se n'adonen que els entens, encara sigui pitjor... WTF!

Per cert... on t'has fet la permanent Ilchul?? xDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Que vagi molt bé el que et queda de dies a Corea!! ^O^